Néhány közérdekű információ intézményünkről

Dokumentumok:

Pedagógiai Program

SZMSZ

Házirend

Elérhetőségek:

Intézményvezető:

Szűcs Lászlóné

Cím:

Tündérkastély Óvoda
9143. Enese, Petőfi út 26.

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon:

Enese: 06 96/ 363-101

Fehértó: 06 96/277-244

Győrsövényház: 06 96/277-274

Bezi: 06 96/531-014


Tündérkastély Óvoda elhelyezkedése és bemutatása

Enese községünk, a Rábaköz-Tóköz-Hanság találkozásánál helyezkedik el, és 6000 éves múltra tekint vissza. A falu lakóinak száma folyamatosan gyarapszik, napjainkban meghaladja az 1800 főt.

Óvodánk, önkormányzat által fenntartott, részben önállóan gazdálkodó, 2 épületrészben 3 óvodai csoporttal működik. Enese székhelyintézményként, három telephellyel: Bezi, Fehértó, Győrsövényház óvodáival intézményfenntartó társulásként működik. Kezdetben a kastély részben 1, majd 3 csoport működött. 2010-ben a régi épülethez szervesen kapcsolódó új szárny készült el. Két csoport költözött le ide. Mindhárom csoportunk osztott, (kis, középső, nagy), a nevük: Micimackó, Pillangó, Katica.

A kastély rész modernizálása sem maradt el, radiátorok és nyílászárók cseréje mellet a homlokzatot is korszerű burkolattal látták el, mely a műemléképület élettartamát és esztétikai értékét is megnövelte. Két udvarrész kínál lehetőséget a szabad levegőn tartózkodásra, mely a gyermekek számára átlátható, bejárható. Az 50-60 éves fák a természet folyamatos megfigyelésére kínálnak számtalan lehetőséget.

Hitvallásunk, hogy a gyermeket feltétel nélküli szeretettel vegyük körül. Fejlődését, nevelését támogató segítő pedagógiai szellemünk hatja át.

Minden gyermek számára biztosítjuk az egyenlő hozzáférést, az esélyegyenlőséget, a hátrányokat csökkentő pedagógiai attitűddel.

Az óvodánk a kiemelt figyelmet igénylő gyermekek integrált, differenciált fejlesztését biztosítja, ehhez szükség esetén, szakembereket alkalmazunk. Szakértői bizottság véleménye alapján: fejlesztő pedagógusok foglalkoznak a gyermekekkel (gyógypedagógus, logopédus, gyógytestnevelő).

5 éves korban diszlexiaszűréssel, és három alkalommal DIFER (Diagnosztikus Fejlődésvizsgáló Rendszer) méréssel kapunk pontos képet a gyermek képességeiről, mely középső csoportban kezdődik.

Az egészséges életmód kialakítása is fontos célkitűzésünk. A gyerekek minden nap fogyasztanak friss zöldséget és gyümölcsöt. Októberben évek óta hagyomány, hogy „Egészséghetet” szervezünk, változatos programokkal, amibe a szülők és gyermekek egyaránt aktívan részt vesznek. Februárban a nagycsoportos gyermekek részére úszótanfolyamot hirdetünk meg.

2016 óta ,,Zöld Óvoda” címmel rendelkezünk, és azon dolgozunk, hogy elnyerjük az „Örökös Zöld Óvoda” rangot.

2005-ben óvodánk alapítványát azzal a céllal indítottuk, hogy anyagi támogatást biztosítson eszközök beszerzéséhez, céljaink mielőbbi megvalósításához. Ehhez nyújt segítséget szülői munkaközösségünk, szponzorok megnyerésével, jótékonysági bál szervezésével.

2022-ben a Magyar Falu program keretében sikeres pályázattal új épületrésszel bővült ki intézményünk.

Update cookies preferences