2019. március 18-22. között került meghirdetésre a Fenntarthatósági Témahét, melyhez iskolánk is csatlakozott. Az idei hét kiemelt témái a közösségi közlekedés, a víz és a fenntarthatóság voltak.

Minden napra jutott valamilyen figyelemfelhívó program. Népszerűsítettük a vízfogyasztást, megszámoltuk az iskola előtt elhaladó járműveket, kiszámoltuk, hogy mennyi szén-dioxid kerülhet a levegőbe, megnéztük, hogy a kipufogókra rögzített fehér anyag mennyire kormozódott. A Reflex Környezetvédelmi Egyesület elhozta az aulába a hulladékokról készített kiállítási anyagát és előadást is hallgattunk a témáról. Naponta beszélgettünk arról, hogy mi is felelősek vagyunk környezetünkért, mi is tudunk tenni a fenntarthatóságért.

Pénteken tartottuk a tavaszi ifjúsági napot, mely szintén a környezetvédelemről szólt.
Az alsó tagozaton játékos feladatokkal, filmvetítéssel tanultunk arról, hogyan óvjuk környezetünket. Úgy viselkedjünk MA, hogy a JÖVŐBEN is megőrizzük természeti értékeinket! A napot télűző szokással, a KISZE báb elégetésével zártuk.

A nagyokkal kerékpár túrán vettünk részt. Eltekertünk Fehértóra, ahol a vízi élőhelyekről hallhattunk tájékoztatót a nemzeti parkban, majd vízmintákat vizsgáltunk, feladatlapokat töltöttünk, játékos feladatokat oldottunk meg.

A tanulók szívesen vettek részt a programokon, jól érezték magukat.

A fotókat ide kattintva tekintheti meg.