Az idén is 4 féle zöldség ízzel ismerkedhettek a tanulók az iskolagyümölcs program keretében. A kóstoltatásra kapott cékla, zeller, sárgarépa és karfiol egy részét nyersen, másik részét sülve-főve kínáltuk a gyerekeknek. Készítettünk rántott karfiolt, sárgarépa fasírtot, megsütöttük az iskolakertünkben termelt sütőtököt.

Környezetismeret és természetismeret órán a zöldségekkel, gyümölcsökkel kapcsolatos ismereteket gyűjtötték össze és oldottak meg feladatokat a gyerekek. Technika órán és tanórákon kívüli időben pedig a zöldségek feldolgozása történt. Pucolták, szeletelték, panírozták, sütötték, tálalták a zöldségeket a fiúk és a lányok.

Az alsós és felsős tanulók körében egyaránt nagy sikert aratott a sok finom és szépen tálalt zöldség.

A fotókat ide kattintva nézheti meg.