Győrzámolyon négy gólt kapott csapatunk, jóllehet a játék képe alapján szorosabb eredményt várhattunk. Fociztunk, a helyzeteket kihagytuk – az ellenfél pedig kihasználta durva egyéni hibáinkat. Vasárnap a listavezető Koroncó otthonába látogattunk. A tabella második felén tanyázva nem mi voltunk az esélyesek… Persze nem feltétlenül a bajnokaspiránst kell idegenben legyőzni. Labdarúgásra teljesen alkalmatlan pályán kezdődött meg a 90 perc.

Már az U19-es csapatok mérkőzése előtt az volt a játéktér: több vízfelület, sár és ingovány… Az utánpótlás másfél órája bevégezte s  már sárdagasztással kezdődött a második 90 perc. Amint az várható volt, a vendéglátók ragadták magukhoz a kezdeményezést. A félidő nagy részében az enesei térfélen „pattogott” a labda. Összjátékukból látszott: nem véletlenül vezetik a tabellát. Igaz, ziccereket nem tudtak kialakítani.

Egy szabadrúgás – az enesei kapus segítségével – a kapufán landolt. Egy-egy enesei ellentmondás jelezte, nem lehet teljesen leírni az ellenfelet. A nagy koroncói nyomás ellenére nem lehet igazságtalanságnak értékelni a 45 perc utáni döntetlen eredményt. A kérdést persze fel lehet tenni: ki lehet-e bírni ekkora nyomást 90 percen keresztül? Sajnos a válasz hamar megérkezett, alig kezdődött meg a második félidő, az enesei kapuban landolt a labda.

A hazaiak nagyrészt ebből éltek és az ezekből adódó lehetőségeket használták ki. Egy rosszul elvégzett enesei szabadrúgásból indult a második koroncói gól: a kontra végén könnyedén talált a kapuba a hazaiak csatára. Ekkor látszott, a vendégek játékában nincs benn két ( de egy sem) gól! Sőt! egy, a középpályán elpasszolt labdából a Koroncó megszerezte harmadik találatát is.

Ezzel kialakult a végeredmény. Kisebb-nagyobb gólszerzési lehetősége még volt a hazaiaknak, de gólt rúgni már nem sikerült. Összességében a Koroncó megérdemelten tartotta otthon a három pontot, igen ehhez kellett két nagy hiba az eneseiek részéről.

Koroncó – Enese  3:0   (0:0)

Koroncó U 19  - Enese U19   3:0   (0:0)

Enese, 2016. november 14.