Október 22-én szombaton Kajárpécen az utolsó pillanatban szereztük meg a győzelmet. Nagyon kellett!! Bizakodva vártuk a Tét elleni mérkőzést, a vendégek az első fordulóban győztek –azóta pontot sem szereztek…

Nagy akarással és lendülettel kezdtük a mérkőzést, szerettük volna megmutatni: itt és ma csak egy csapat győzhet. A huszáros rohamok meg is hozták a munka gyümölcsét: Lengyel P. kapott nagyszerű labdát, 10 méterről kapura lőtt s a játékszer a téti védőn irányt változtatva a jobb sarokban kötött ki. A vendéglátók nem adták fel a támadást, s 10 perc elteltével –sakk-matt helyzet kialakítása után- már két góllal vezettek. S hogy kerek legyen a világ: Zajovics megszerezte a harmadik enesei gólt is.

Ezt követően a hazaiak átengedték a terepet a Tétnek. A vendégek becsülettel küzdöttek, a mezőnyben egyenrangú ellenfelek voltak. Sőt az enesei védelem megingását kihasználva szépítettek is. Ám amikor felzárkózhattak volna, a vendéglátók ismét háromgólos különbséget alakítottak ki. Talán öt perc lehetett hátra az első játékrészből, amikor –egy öngólnak köszönhetően- ismét mefogyatkozott az Enese előnye. S még mindig nem volt vége! Az utolsó pillanatban a vendégek védője és kapusa nem értette meg egymást – s a jó 30 méterről kapu irányába lőtt labda bevánszorgott a kapuba. Megnyugtató különbséggel vonulhattunk pihenőre.

A második játékrész téti góllal kezdődött. Egy tetszetős támadás végén a jobb sarokba rúgta a labdát a vendégek csatára. Újra szorosabb lett az eredmény. Ezen a mérkőzésen különösen gólerősnek mutatkozott védelmünk, benne volt a pakliban, hogy közelebb zárkóznak a vendégek.

Az Enese a második félidőben nem tudott úgy pörögni mint az elsőben. Alakítottunk ki helyzeteket, de azokat nem sikerült értékesíteni. Az 53-as londoni angol-magyar eredményét Lőrincz Szabolcs állította be. Ritkán látható bombagólt lőtt vagy 30 méterről. Ez megtörte a Tét csapatát és már nem támadtak akkora lendülettel mint előtte.
Mindent összevetve a hazaiak megérdemelten tartották itthon a 3 pontot –igaz, ebben nagy szerepe volt az első két, gyors gólnak. A győzelemmel előbbre léptünk a táblázaton.

Enese – Tét 6:3 /5:2/
G: Nagy M. (3), Zajovics, Lengyel P., Lőrincz Sz.

Enese U19 – Tét U19 1:3
G: Hécz D.

Meglepetésre vereséget szenvedtünk a gyengébb játékerőt képviselő Téttől.