Csapatunk a tavaszi jó szereplés után nem találja a ritmust. Kunszigeten megmutatta, hogy miért ott van a tabellán ahol….Hosszú évekig a győzelem reményében utazhattunk a Mosoni-Duna partján fekvő településre . Most a táblázat nehéz mérkőzést ígért. kezdés után röviddel világossá vált: a hazaiak jobban odateszik magukat, nagyobb akarással lépnek be a párharcokba.

A vendégeknél valahogy kiütközött az önbizalom hiánya, nem erőltették a támadásokat – pontatlan passzok, sok hiba tarkította játékukat. Igaz: a hazaiak sem vezettek fergeteges támadásokat, nem alakítottak ki ziccereket. Negyedóra elteltével mégis megszerezték a vezetést egy védelmi hálóból. A megszerzett előny tudatában – rendes iparos módjára – tovább tették dolgukat. 30 perc után már kétgólossá nőtt előnyük: Illemszky nagy védésére a kunszigetiek csatára előbb reagált és magabiztosan a hálóba bombázott.

Az Enese ár kísérletéből mindössze egy(!) találta el a kaput. A második játékrészben aktívabb focit játszottak a vendégek. Játékukba rengeteg hiba csúszott, az első igazán veszélyes lövést az 50. percben „követtük el”. A nyílt sisakos játéknak köszönhetően védelmünk átjátszhatóbbá vált, a hazai kontrák állandó veszélyt jelentettek kapunkra.

Az enesei kapus, Illemszky Márk, remek napot fogott ki. Már az első félidőben is mutatott be bravúrokat, de a másodikban megvédte csapatát egy katasztrofális vereségtől. Négy-öt olyan védése volt, amit már mindenki bent látott. Továbbra is érthetetlen, miért fordult akkorát a világ tavasz óta Enesén felnőtt csapatunkkal! Nagy változásra lesz szükség, hogy ne a kiesés ellen küzdjünk…

Kunsziget - Enese 2:0 (2:0)

Kunsziget U19 - Enese U19 4:1
G: Hécz D

Enese, 2016.szeptember 25.