Három vesztes csata után reménykedhettünk, hogy a Bőny elleni hazai mérkőzésen megszerezzük a három pontot. Több szempontból is nagy szükségünk lett volna rá. Tavasszal öt gólt rúgtunk az ellenfélnek, most ők sokkal jobban kezdték a bajnokságot.

A mérkőzést a vendégcsapat kezdte nagyobb önbizalommal. többet birtokolták a labdát – igaz a kapura nem igazán jelentettek veszélyt. A félidő derekán azonban majdnem összehoztunk nekik egy gólt: nem volt összhang a védelemben, kapunk előtt elgurult a labda és a kisodródott bőnyi csatár csak szögletet tudott elérni.

A félidő derekán lassan a hazai csapat kezébe került az irányítás – akkor, jobbára az Enese akarata érvényesült, ziccert azonban a vendégkapu előtt sem jegyezhettünk fel. Pár perccel a szünetet jelző sípszó előtt vezetést szerzett Bőny. Szabadrúgáshoz jutottak a vendégek: a kaputól mintegy 30-35 méterrel letett labdának Zobák futott neki.

A se nem erős se nem túlságosan helyezett labda mégis utat talált a kapuba. A gól- érthető módon – nem lelkesítette a hazai csapatot… A második játékrész sem enesei reményekkel kezdődött. A Bőny kontrákra rendezkedett be, átengedte a terepet a hazaiaknak. Pár perccel a középkezdés után ismét Zobák volt eredményes, ezúttal 20-25 méterről lőtt, de ezúttal védhetetlen gólt! Már veszni látszott a mérkőzés, talán a vendégek is elhitték, hogy tarsolyban a három pont. Az Enese küzdésből jelesre vizsgázott a mérkőzés hátralévő szakaszában!

Egy ide-oda pattogó labdát Zajovics szerzett meg a büntető területen belül és magabiztosan lőtt a bal alsó sarokba. A gólt követően a hazaiak mindent megtettek az egyenlítésért. A védelem jobban sebezhetővé vált, a Bőny több óriási helyzetet is elhibázott ill. az enesei kapus, Illemszky Márk, védett óriási bravúrral. Pár perc lehetett hátra a mérkőzésből, amikor a labda a bőnyi ötösön álló Meleg F. elé került, aki pár másodperces gondolkodás után a hálóba lőtt. Hallani lehetett a kő zuhanását, amely leesett az enesei játékosok szívéről… A hátralévő pár percben az Enese akarat érvényesült, az eredmény azonban már nem változott.

A sírból hozta vissza az egy pontot a hazai csapat. Akarásból jelesre vizsgázott. A mérkőzés színvonala meghaladta az osztályét. Élvezetes játék, négy gól. A várva várt győzelem elmaradt, de a döntetlen lélektanilag győzelemmel ér fel.

Enese – Bőny 2:2 (0:1)
G: Zajovics L, Meleg F

Enese U19 – Bőny U19 1:2
G: Ihász B

Enese, 2016. szeptember 4.