A 2015/2016. évi bajnokságban kétszer is legyőztük a Kóny csapatát, a középmezőny elején végeztünk. Hazai pályán az Enese volt a mérkőzés egyértelmű esélyese.

A 90 percet ennek megfelelően is kezdtük -7 perc telt el és már 3 ziccert hibáztunk el! A vendégek nem jelentettek veszélyt az enesei kapura. A mezőnyfölény mellett további óriási lehetőségeket puskáztak el játékosaink: Lengyel P., Bári D. és Meleg G. is vezetést szerezhettek volna. A sok elpuskázott helyzet megbosszulta magát. A 30. perc táján –egyébként jogtalan- büntetőhöz jutott a szomszédvár együttese, az Enesében is megfordult Baranyai Á. Magabiztosan lőtte a kapuba. A bekapott gól láthatóan megzavarta a hazaiakat.- Az irányítás átcsúszott a vendégek kezébe. Pár perccel a szünet előtt belőtték másodok találatukat is –s ez elég önbizalmat adott nekik.

A második játékrészben a vendégek azt játszották amit kellett. Betömörültek a kapujuk elé, kontrára építettek és mindig a legegyszerűbb megoldást választották. A remény azonban az 50. perc táján felcsillant az Enese előtt. Egy szögletből Zajovics talált a kapuba. Beleerősített a hazai csapat, gólt mégis a vendégek szereztek egy elképesztő hibából. Az enesei játékosok rövid hazaadásaikkal borzolták a hazai szurkolók kedélyeit. Kétszer –hihetetlen szerencsével- megúszták a gólt. Harmadszorra nem! Lengyel P. gurított haza, a kónyi csatár lecsapott a labdára, kicselezte a kapust és a hálóba gurított.

Ez a találat megpecsételte az Enese sorsát. Rendes iparos módjára tették a dolgukat, támadta, de erő és hit nem volt a pályán a mérkőzés hátralévő 25 percében…

Előbb-utóbb minden rossz sorozat megszakad. Vasárnap a Kóny rossz Enese elleni sorozatának lett vége. A jobb erőkből álló Enese helyzeteket alakított ki –nemcsak az ellenfél kapuja előtt. Azokból nem lett gól, a Kónynak ajándékozott lehetőségeket a vendégek megköszönték és éltek vele…

Az az együttes, amelyik ennyi helyzetet elront, nem számíthat másra. A foci törvénye sem kegyelmezett.

Enese – Kóny 1 : 3 /0 : 2/
G: Zajovics L.

Enese U 19 – Kóny U 19 2 : 1 /2 : 1/
G: Sándor M., Horváth M.

Megérdemelt győzelmet arattak az enesei fiúk.