Az elmúlt bajnokságban jól szerepeltünk Börcs ellen – két mérkőzés, két győzelem, 10 rúgott gól. A szomszédvár készült ellenünk a visszavágásra.

Ennek ellenére semmi jel sem utalt arra, hogy a történet nem ott folytatódik, ahol abbamaradt. A vendég Enese ragadta magához a kezdeményezést és egyértelműen uralta a játékot. Pár perc elteltével Lengyel P. előtt adódott gólszerzési lehetőség, de a csatár jobbal mellé durrantott. Folytatódtak az enesei rohamok, a hazaiak ritkán jutottak el a vendégcsapat kapujáig. Negyedóra játék után vezetést szerzett az Enese. Előbb egy megítélt büntetőt hibázott el Bári D, majd rögtön ezután az ő szögletéből fejelt gólt Nagy M. A megszerzett vezetés lendületet adott a vendégeknek, akik több lehetőséget hibáztak el – köztük ziccereket.

A félidő végén – meglepetésre – a semmiből egyenlített a hazai csapat. Egy ártalmatlan helyzetben az enesei védő összekoccintotta a börcsi csatár lábát. A megítélt tizenegyest magabiztosan értékesítette a hazai csapat csatára. Ez volt az első és egyetlen kapura rúgásuk a félidőben…

A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. A gól lendületet adott a Börcsnek, akik a második játékrészt uralták. Lendületesebbek voltak ellenfelüknél, nagyobb akarattal vetették magukat játékba. Ez természetesen helyzetekben is megmutatkozott. Elhibázott büntető, abszolút gólhelyzetben pattogó labda – mindez az enesei kapu előtt. A 65. perc táján a vezetést is megszerezte a Börcs. Egy csúnyán eladott labdából indult a támadás, melynek végén a börcsi csatár nem túl erősen, de okosan a rövid, bal alsó sarokba gurított… A vezetés tudatában a Börcs visszaállt, az Enese nagyobb erőket mozgósított – de már nem tudott felpörögni az első félidei fordulatszámra. Kisebb helyzetet tudtak kialakítani, gólszerzés közelébe azonban nem kerültek.

A hazai csapat előtt több tér nyílt, veszélyes kontrákat vezettek. Gólt azonban egyik csapat sem tudott lőni.

A döntetlen sokkal jobban megfelelt volna a játék képének. Az első félidő az Eneséé, a második a Börcsé volt. A nagyobb akarat és Fortuna a hazaiak oldalán állt az első fordulóban.

Börcs – Enese 2 : 1
Gól: Nagy M.

Börcs U19 – Enese U19 9 : 0