Az utolsó előtti fordulóban bajnoki címet ünnepelhetett a Győrújbarát - a mi 7.helyünk biztos volt. Ünnepi hangulatban, kellemes időben jó focira számíthattunk. Több hiányzóval – Bári D, Tóth Sz., Csillag N – tartalékosan léptünk pályára. Ráadásul Lengyel P a mérkőzés 3. percében megsérült és cserét kért.

Mindezek ellenére az első 45 percben jobbára az Enese akarata érvényesült. A bajnokcsapat a félidő derekán hagyott ki egy nagy helyzetet. Majd egyértelműen a vendégek percei következtek: Nagy M. lőtt fölé 10 méterről, Zajovics előtt adódott lehetőség kétszer is! A mezőnyben egyenlő felek küzdelme zajlott, kapura a vendégek voltak veszélyesebbek.

Kihagytuk a ziccereket – a válasz: győrújbaráti gól. A 45. percben kapott vitatható szabadrúgást a hazai csapat, a beadásból az üresen hagyott baráti csatár fejelt a hálóba. Rosszkor jött gól! A második játékrész hazai góllal kezdődött. Mintegy húsz méterre az enesei kaputól szabálytalankodtak a vendégvédők. A sorfalon megpattant szabadrúgás a kapufáról pattant a kapuba.

Ezt követően mintha elment volna a kedve az enesei csapatnak. Nem igazán fejtett ki nagy ellenállást – a Győrújbarát sorra alakította ki helyzeteit. Kisebbet - nagyobbat, de rendre el is hibázta őket. A ritka enesei ellentámadások a 85. perc táján gólt hoztak. Meleg G. szerzett erőszakosan labdát a felezővonalnál, végigverekedte magát és okosan a hálóba lőtt.

Nem maradt sokáig a szoros eredmény: a hazaiak csatára 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot és beállította a végeredményt. Az első játékrész a vendégcsapaté volt, a második egyértelműen a hazaiaké. Ekkor nagy gólarányú győzelmet is arathattak volna. Az eredmény mégis tisztes enesei helytállás lett. Persze kérdés: mi lett volna, ha a legerősebb felállásban lépünk pályára??

Győrújbarát – Enese 3:1 (1:0)
G: Meleg G.

Győrújbarát U19 - Enese U19 10:1
G: Hécz D.


Enese,2016. június 12.