Csapatunk szeretett volna revansot venni az őszi pannonhali vereségért. Igaz, talán egy kicsit visszafogottan kezdtünk az erős, masszív csapat benyomását keltő vendégek ellen. Az első lehetőségeket a pannonhalmiak hagyták ki, szabadrúgások formájában. Aztán az Enese következett egy, immár igazi helyzettel: szép összjáték után Zajovics lőtt mellé 10 méterről.

Pár perc elteltével a vendégek hagytak ki hasonló ziccert. Lüktető, élvezetes volt a játék – felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Talán a hazaiak előtt adódott több kisebb lehetőség. Az első játékrész utolsó perceiben a vezetést is sikerült megszerezni. Az előretörő enesei játékost szabálytalanul akadályozták a büntető területen belül. A jogos tizenegyest Zajovics magabiztosan lőtte a jobb alsó sarokba.

A második játékrészben a Pannonhalma mozgósított nagyobb erőket. A hazai csapat többnyire a védekezéssel volt elfoglalva, jobbára a kontrák jelentettek veszélyt a vendégek kapujára. Óriási ziccereket a pannonhalmiak sem hagytak ki – bár egy alkalommal – les gyanús szituáció után – a vendégek játékosa pár méterről az égbe lőtte a labdát.

Előtte lllemszky védett óriásit! Úgy nézett ki: szerencsével sikerül megtartani az egygólos előnyt… A mérkőzés végét jelző sípszó előtt mintegy 10 perccel Lengyel Patrik lépett ki a védők közül, a labda átjutott a kapuson, majd az enesei csatár pár méterről az üres kapuba lőtt. Ezzel lényegében eldőlt a mérkőzés, a vendégek beletörődhettek a vereségbe. Az első félidő nagyobb küzdelmet hozott, a második inkább a vendégeké volt. Az Enese ezen a mérkőzésen nem tudta megismételni tavaszi fergeteges játékát. Ezúttal ennyi is elég volt a győzelemhez.

Enese – Pannonhalma 2:0 (1:0)
G: Zajovics L, Lengyel P.

Enese U19 - Pannonhalma U19 2:2
G: Szabó T., Hécz D.

Egy jól focizó enesei csapat ajándékozott két pontot a vendégeknek. Győzelmet érdemeltünk volna!

Enese, 2016. június 5.