Csodálatos májusi fociidő, nagyszerű pálya várta a hazai csapatot és a vendég Börcsöt. A korábbi évek, „mumusa” most nem tűnt esélyesebbnek az idei teljesítménye alapján. Egyértelműen az Enese volt a favorit. Az enesei fiúk nem akartak kétséget hagyni, már a kezdőrúgás után megmutatták: ki az Úr a háznál.

Harapósan, lendületesen kezdtünk és magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Helyzetek sokaságát alakítottuk ki a 90 perc alatt –s egy jó részét el is puskáztuk…Szerencsére azonban most nem a téti forgatókönyv szerint alakultak az események. Hét-nyolc perc telt el s Csillag nyitotta meg a gólok sorát: szépen lépett ki a védők közül és okosan helyezett a jobb alsó sarokba.

Nem kellett sokat várni a „második vágányra”: egy szögletet Lőrincz Sz. fejelt vissza nagyszerűen, Meleg Gábornak nem volt nehéz dolga hálóba továbbítani a pettyest. S hogy teljes legyen a örömünk: a 20.perc tájékán Zajovics lőtt a hálóba.

A vendégek a szétesés szélén voltak, hisz egy nagy zakó volt a kilátásban. Az Enese azonban” megvigasztalta” a szomszédokat: egy védelmi hibából, szép lövéssel szépített a Börcs. Ezen kívül játékukban szinte semmi veszélyt nem lehetett látni. Hogy még megnyugtatóbb eredménnyel érjen véget az első játékrész: arról a játékos-edző Dömötör Cs. gondoskodott.

Egy baloldali támadásból mindenki beadást, várt, ő nagyon okosan, élesen a rövidbe lőtte a labdát. Ügyes találat! A második félidőre sem tudta rendezni a sorokat a vendég csapat. Tulajdonképpen az Enese akkor alakított ki helyzetet, amikor akart.

Bári D. háromszor volt eredményes, a börcsiek egyszer találtak a kapuba. Ziccereket hibáztunk, de ennek ellenére nem lehet panasz-sem a gólok száma miatt-sem a játék képe miatt. Igazi közönségszórakoztató játékot láthatott a publikum.

A kép teljességéhez tartozik: ilyen gyenge napot kifogó Börcs ellen még soha nem játszottunk. Akaratban, játékban nagyszerű oldalunkat mutattuk. A győzelemmel ismét a 7. helyre léptünk. Utolsó hazai mérkőzésünkön Pannonhalmát fogadjuk.

Enese-Börcs 7:2 (4:1)
G: Bári D. (3), Zajovics, Csillag, Meleg G., Dömötör Cs.

Enese U19- Börcs U19 1:2
G: Zsenák Gy.

Vezettünk az első félidőben, jól játszottunk – majd a 90. percben kapott találattal kapott találattal veszítettünk. Az enesei gólt az 51. évében járó Zsenák György lőtte !!!

Enese, 2016-05-30