Napfényes májusi vasárnap látogatott Tétre focicsapatunk. Ősszel minden sikerült hazai pályán, hisz 10 gólt rúgtunk. Várakozással tekintettünk a mérkőzésre. Az már az első percek után látszott: két dekoncentrált együttes küzd egymás ellen. Mindkét csapat akart, de sok hiba csúszott a játékba. A vendégek tűntek veszélyesebbnek kapura, majd 15 perc elteltével a vezetést is megszerezték. Egy szabadrúgás után Nagy M. fejelt a hálóba. A gól megnyugtatta az eneseieket.

Játékuk azonban nem lett pontosabb. A félidő második felében a hazaiak is vezettek veszélyes támadásokat – egy-két esetben nagy bravúrt mutatott be a vendégek portása. Tudatosság, átgondoltság nem volt a vendéglátók támadásaiban. Egy gólos előnnyel mehetett pihenőre az Enese. A második 45 perc téti támadásokkal kezdődött. Arra lehetett számítani, hogy a Tét mindent megtesz az egyenlítésért, a vendégek előtt pedig több tér nyílik. Így is történt. Alig telt el 10 perc és az Enese megszerezte második találatát is. Bári D. ment el a bal oldalon, középre passzolt labdáját Lengyel P. lőtte három méterről a kapuba. Úgy látszott eldőlt a mérkőzés.

A hazaiak támadgattak, de próbálkozásaik rendre elakadtak az enesei védőfalban s többnyire elügyetlenkedték a támadásokat…Közben az Enese kihagyott 3-4 száz százalékos ziccert… Azt hittük-hihettük, a sors nem bennünket! Nem is volt semmi nyoma a „büntinek”. Aztán a 90.percben a nagy semmiből szépített a Tét: védőink elvétették a labdát 8méterre a kaputól,a hazai csatár a jobb alsó sarokba passzolt. S még hátravolt a fekete leves!

A hosszabbításban szabadrúgást végezhetett el a hazai csapat: a büntetőterületre ívelt labdára együtt rajtolt az enesei védő és a téti csatár. A hazaiak játékosa elesett, a sípmester büntetőt ítélt. Az Enesén is focizó Hujber magabiztosan értékesítette. Két kézzel szórjuk a pontokat. Megnyert mérkőzéseket adunk fel (Koroncó,Tét) Arra lehetett számítani, ha kihagyjuk a ziccereket, kellemetlen dolog történhet velünk. Történt. S nem igazságtalanul!

Tét - Enese 2:2 (0:1)
G: Nagy M, Lengyel P

Tét U19 - Enese U19 3:0

Enese,2016. május 22.