A középmezőny kedvezőbb pozíciójáért küzdöttünk búcsú vasárnap. Azt a Kunszigetet láttuk vendégül, amelyik tavasszal még nem kapott ki. Nagy küzdelemre számíthattunk, ráadásul 3 hiányzóval „ajándékozott meg” bennünket a fegyelmi bizottság. Nem bántak velünk kesztyűs kézzel…

A vendégek tűntek magabiztosabbnak a játék kezdetén. Jobbára az enesei térfélen pattogott a labda, egymás után végezték el a szögleteket a kunszigetiek. Már ebben az időszakban feltűnt a játékvezető egyoldalú tevékenysége, valahogy mindig a vendégek jöttek ki jobban a szituációkból… A mérkőzés első félidejének derekán mégis a hazaiak szereztek vezetést. Egy kapu elé ívelt labdát sikerült visszafejelnünk s Meleg F. közelről a kapuba pofozta a labdát. A gól megnyugtatta az Enesét, magabiztosabb lett – de a vendégek nem adták fel.

Tíz perccel a félidő vége előtt óriási lehetőséghez jutottak.

Egy rossz kirúgást azonnal a középcsatárhoz játszottak, akit az enesei védő szabálytalanul szerelt. A büntetőterületen kívül történt faltot a sípmester büntetővé varázsolta – Horváth Tibort pedig kiállította. Az enesei kapus azonban bravúrral védte a jól helyezett tizenegyest.

A Kunsziget elszalasztotta a nagy lehetőséget – aztán pár perc elteltével a Fortuna Enese mellett tette le a voksát. A félidő utolsó percében Lőrincz B. lőtt vagy 30 méterről, a labda, a kapus előtt megpattanva, a bal alsó sarokban kötött ki. Kicsit megnyugodva jöhetett ki az Enese a második játékrészre. Ez a nyugalom hamar szertefoszlott. Zajovics belépőjét büntette a játékvezető sárga lappal s mivel ez a második volt - így 9 főre fogyatkozott csapatunk. Hátra volt még 40 nagyon –nagyon hosszú perc….! Nem lehetett másra számítani, mint vendégtámadásokra és hazai védekezésre.

Szinte csak a hazai térfélen pattogott a labda, de igazi átütőerő, elképzelés, fantázia nem szorult a kunszigeti támadásokba. Nagyobb veszélyt jelentettek a szórványos enesei kontrák - Bári Dávid nem jelentett életbiztosítást a vendégeknek.. minden előrevágott labda gólveszélyt jelentett. A Kunsziget egyszer találta el a kapufát s azzal el is lőtték a puskaporukat. Megérdemelten szerezte meg a győzelmt az Enese.

Ez a mérkőzés szinte tükörképe volt az őszi Kunsziget - Enese összecsapásnak. Ott mi támadtunk – itt ők, ott a Kunsziget nyert – itt Enese. A játékvezető hihetetlen gyenge teljesítménye 90 percig borzolta az enesei kedélyeket. Rosszindulatú játékvezetés!!!

Enese - Kunsziget 2:0 (2:0)
G: Lőrincz B, Meleg F

Enese U 19 - Kunsziget U 19 0:7

Enese, 2016. május 17.