A bajnoki aranyéremre is esélyes Koroncót fogadtuk április közepén. Reméltük: a koroncói bajnoki és kupamérkőzés után mellénk szegődik a szerencse és győzelmet aratunk. Az Enese indította útjára a labdát. Nagyon fegyelmezett, céltudatos játékot mutattak a hazaiak már az első percben.

Jobbára kontrákra rendezkedett be a vendéglátó. Az 5. percben óriási lehetőséget puskáztak el az eneseiek: Bári D. lépett ki nagyszerűen, a kapussal állt szemben, de rövid sarokba tartó lövését védte ki a koroncói cerberus. A vendégek nem találták a rést, jól zárt a hazai védelem.

Birtokolták a labdát, helyzetig azonban nem jutottak el. Az enesei ellentámadások életveszélyesek voltak, húsz perc elteltével a stílusosan futballozó hazaiak Lengyel P. révén megszerezték a vezetést. Majd ritka szép akciót vezettek: Bári passzolt nagyszerűen a kilépő Lengyel P. elé, akinek lövését védte a vendégek hálóőre. A Koroncó a semmiből egyenlített: a ’Mogyi’ névre hallgató jobb hátvéd óriási gólt ragasztott a jobb felső sarokba – vagy 35-40 méterről.

Nem sokáig örülhettek az egyenlítésnek a koroncóiak. A szemfüles Bári D. lépett a tétovázó hátvéd és kapus közé és átemelte a labdát a hálóőrön. A gól erőt adott az Enesének, visszafogta a vendégeket. A Koroncó továbbra sem jelentett veszélyt az enesei kapura. A második játékrész az egyenlítésért küzdő Koroncó támadásaival folytatódott. Hátsó alakzatuk jobban kinyílt, az Enese előtt számtalan lehetőség adódott. Többször vitték játékosaink több emberelőnnyel a labdát a vendégek kapujára.

Két esetben Bári D. már a kapuson is túljutott, de hihetetlen ziccerből fölé bombázott. És jött a foci alaptörvénye… A nyomást fokozó Koroncó egy védelmi hibából egyenlíteni tudott: két vendégjátékos is szabadon maradt s nem volt nehéz dolog a rövid sarokba pofozni a pettyest pár méterről.

Ekkor már érezni lehetett inkább az önbizalomban megerősödött vendégek lehetnek a mérkőzés győztesei. Így is lett! Három perccel a csata végét jelentő sípszó előtt az enesei hálóban landolt a labda…. Olyan mérkőzésen szenvedett vereséget az Enese, melyet legalább 4-5 góllal kellett volna megnyernie.

Az első játékrészben a Koroncónak helyzete se volt, a másodikban több lehetősége akadt, bár a hazaiak „kivégezhették volna” a vendégeket. A vége szívfájdító vereség lett… Kár érte, nagy kár!

Enese - Koroncó 2:3 (2:1)
G: Lengyel P, Bári D

Enese U 19 - Koroncó U 19 0:2

Ismét mi fociztunk és ismét mi veszítettünk..

Enese, 2016. április 19.