A közvetlen mögöttünk álló Győrújfalu vendégeként léptünk pályára a télies időben. Fontos lett volna megszereznünk a három pontot… Meggyőző játékot mutatott csapatunk tavasszal, így jó eséllyel,a győzelem reményében végezhettük el a kezdőrúgást. Alig pár perc telt el és vezethettünk volna…

A hazaiak lest jeleztek, de a mélységből induló Lengyel P. a kapusra vezethette a labdát. Azonban nem sikerült a kapuba találnia, 100%-os ziccer volt! Jobbára mezőnyjátékkal múltak a percek, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. Egy ártatlan szituáció mégis büntetőt eredményezett: Lőrincz B. rúgta el az újfalusi csatár lábát labdával együtt. Veszélytelen szituáció volt, mégis vezetést hozott a házigazdának.

Az Enese nem tudott felpörögni az elmúlt hetek szintjére, nem találtuk a ritmust. Pedig a hazaiak részéről nagy segítséget kaptunk: a 35. percben középpályásukat kiállította a játékvezető. A hátralévő időben lélekben már a második félidőre készültünk…emberelőny, a szél támogatása…Bíztató jelek, fordítást ígértek! Ennek ellenére az történt a pályán, amit a hazaiak akartak. Tíz emberrel jobban küzdöttek, úgy látszott mintha ők lennének többen, nem az Enese!

Az Újfalu lendületének meg is lett az eredménye: az enesei büntetőterületen belül szerencsétlenkedtek a védők és középpályások, amit a vendéglátók megköszöntek és értékesítették a gólhelyzetet. Szinte tapintható volt a tanácstalanság a vendégeknél. Aztán a sors megadta az esélyt az Enesének: nagy védelmi hiba után felrázkódott a vendégcsapat. Gyurasits volt szemfüles és góljával szorossá tettük a mérkőzést. Hiszen az Enese ezután kezdett focizni és „több lélek” költözött játékába.

Távoli lövésekkel is veszélyeztetett az enesei csapat, de az utolsó pillanatban mindig volt egy hazai láb, amely közbeavatkozott. A gól után még volt 25-30 perce az Enesének, hogy legalább egy pontot szerezzen, de semmi sem sikerült. Az a csapat, amelyik 55 percen át emberelőnyben játszik s csak egy gól hátránya van – s mégis vesztesen hagyja el a pályát, az nem érdemel mást. Sajnos, Mi sem érdemeltünk volna pontot. Nem azért, mert a Győrújfalu jobb volt! Talán két-három kapusra rúgásuk volt….

Az Enese eddigi tavaszi formáját nem tudta átmenteni – gyenge egyéni teljesítményének sokasága, az ellenfélénél gyengébb akarat. A vereségben az a fájó: egy, tudásban szerényebb képességű csapattól szenvedtünk vereséget.

Győrújfalu - Enese 2:1 (1:0)
G: Gyurasits B.

Győrújfalu U 19 - Enese U 19 3:0

Enese,2016. április 11.