Kitűnően előkészített focipálya, ideális labdarúgó idő várta a szépszámú közönséget április első vasárnapján. Természetesen győzelemben bíztunk a Bőny elleni mérkőzésen – noha tudtuk: nem lesz sétagalopp a 90 perc…A tavaly őszihez képest egy jóval erősebb vendégcsapat látogatott Enesére. A játék első percében a bőnyiek léptek fel támadólag, az eneseiek átengedték a terepet.

Nagy küzdelem, minden egyes labdáért való harc jellemezte az egész első félidőt. A mezőnyben küzdöttek a játékosok, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben.

A 27.prcben ritkán látható szép góllal szerzett vezetést a hazai csapat: Lőrincz Sz. az enesei térfélről lőtte meg a labdát a bőnyi büntető területre, Zajovics kapásból – félfordulatból védhetetlenül bombázott a kapuba! Bizonyára napokig ismételnék a sportadók! A vezetés magabiztosabbá tette az Enesét, a Bőny több hibával játszott - de derekasan küzdöttek. Az első félidő utolsó perceiben hibázott a vendég védelem: egy rossz felszabadító rúgásra Tóth Sz. csapott le, a büntető területre vezette a labdát és biztosan a hálóba rúgta a pettyest!

Jókor jöt találat. Kétgólos enesei előnnyel vonulhattak öltözőbe a fiúk. A második játékrészt az Enese próbálta lassítani. A Bőny nem adta könnyen magát és becsületes iparos módjára vezették támadásaikat. Egy szabadrúgást követően a hálóba is találtak, a sípmester azonban, les miatt érvénytelenítette a találatot. Ez az Enesét kijózanította: a fiúkban tudatosult, hogy ez még nem egy lefutott mérkőzés… A lesgól után a csereként beállt Bári hagyta ott a bőnyi hátvédet és nagy gólt ragasztott az ellenfél hálójába. S ha egyszer egy üzlet beindul…

Egy jogos szabadrúgásért Tóth Sz. tekert a kapuba - a kapuk és a hálóőr segítségével. Helyzetek sokaságát puskázta el az enesei csapat, több ziccert…igaz, a Bőny előtt is adódott nagy gólszerzési lehetőség. A kegyelemdöfést Lengyel P. adta meg a vendégeknek… A mérkőzés végén a közönség, vastapssal köszönte meg a csodálatos délutánt, a szép gólokat az enesei fiúknak. Megérdemelt győzelmet arattunk, a mezőnyben kiegyenlítettebb erőviszonyok uralkodtak.

Enese – Bőny 5:0 (2:0)
G: Zajovics, Tóth Sz.(2), Lengyel P., Bári D.


Enese U19 – Bőny U19 0:2