A bajnoki táblázaton mögöttünk álló Pér csapatát fogadtuk a hétvégén. Győzelemre számítottunk és az őszi vereségért is szerettünk volna visszavágni. Ennek szellemében kezdtük a mérkőzést: mi irányítottuk a játékot és kisebb lehetőségeket alakított ki együttesünk. A félidő derekán mégis váratlanul a vendégek szerezték meg a vezetést. Egy szöglet után többen hibáztak az enesei védelemből, a péri csatár könnyedén fejelt két méterről a kapuba.

A gól megfogta az Enesét, elvesztette a játék fonalát és a vendégek akarata érvényesült. Alig több mint tíz perc lehetett hátra a játékrészből, amikor Zajovics ritkán látható góllal egyenlített: 25 méterről védhetetlenül bombázott a bal felső sarokba. Újra magára talált a hazai csapat!

Egymás után vezette támadásait, hamarosan meglett az eredménye is. Lengyel P. lépett ki nagyszerűen, elgurította a labdát a kifutó péri kapus mellett…. a gólba tartó pettyest a péri hátvéd kézzel kiütötte! Kiállítás és büntető. A jogos tizenegyest Zajovics magabiztosan értékesítette.

Nyugodtan vonulhatott pihenőre az enesei gárda. A második félidőt némi megilletődöttséggel kezdte az Enese. Mintha eltűnt volna a magabiztosság és hátul passzolgattak az enesei védők. Aztán magasabb fokozatra kapcsoltak a fiúk és a csereként beállt Bári D. közelről a hálóba passzolt. Ezt követően már örömfocit láthatott a nem éppen nagyszámú publikum. Szinte minden sikerült a vendéglátóknak. Előbb Lőrincz B. kötényezte meg az NB III-t is megjárt péri kapust, majd a nagyon jó formában futballozó Bári lőtt szépségdíjas gólt.

Ezen a vasárnapon még az is belefért, hogy ziccereket rontsanak a hazai játékosok. A jobb játékerőt képviselő hazai csapat teljesen megérdemelten nyert ilyen arányban is. Jóllehet a péri hátvéd kiállítása jelentősen meghatározta a játék képét. Legfeljebb a gólarány lehetett volna kérdés. Húsvét vasárnap Nagyszentjánosra látogatunk.

Enese – Pér 5:1 (2:1)
G: Bári D. (2) , Zajovics L (2) , Lőrincz Sz.

Enese U 19 – Pér U 19 1:3

Vezetést szerzett U19-es csapatunk, jól játszott – de a vendégek – nagy hibáknak köszönhetően – megfordították a mérkőzést.

2016. március 21.