A Börcs elleni mérkőzéseket nem szívesen várjuk…. mindig sok gondot okoztak.

Akkor is ha jól ment a csapatnak. Most mindössze hat pontot szereztek, de óvatos optimizmussal utaztunk a szomszédba. A lendületet megőriztük a Tét elleni mérkőzésről, nagy erőbedobással kezdtünk.

Egyértelműen uraltuk a játékot és a 7. percben a vezetést is megszereztük – Meleg G. fejelt a hálóba. A hazaiakat megzavarta a bekapott gól, a vendégeket pedig megerősítette. Eltelt ismét 7 perc – de immár újabb két gólt rúgtunk e rövid idő alatt. Előbb Dömötör Cs. szép kapásból rúgott góljának tapsolhattunk, majd Bári D. viharzott el a bal szélen és lőtt nagyszerűen a hosszú sarokba. Már – már azt hittük, a „téti forgatókönyv” szerint megy tovább az élet….De érthetetlen módon a börcsiek gyenge játékához igazodtunk. Elvesztettük a fonalat és nem volt átütőerő a játékunkban. Sőt, a Börcs is magára talált: kapufát rúgott, helyzeteket hagyott ki.

Szerencsénkre elügyetlenkedték a hazai játékosok a tálcán kínált lehetőséget. Pár perccel a vége előtt – egy szép támadás után - tovább növeltük előnyünket. A második játékrészt azzal a fáradtsággal folytattuk, amellyel az első nagy részét letudtuk. A hazaiak kezdeményeztek, az Enese rengeteg hibával játszott – elpattantak a labdák (igaz, a pálya rossz állapotú volt), nem sikerültek a passzok. A Rábca-partiakban sem volt azonban olyan plusz, ami gólokban ölthetett volna testet.

Egy óriási játékvezetői hibának köszönhetően - büntetőből – betaláltak, nagy helyzetük a második félidőben nem adódott. Az utolsó percben aztán újra a nevünk mögé jegyezhették a találatot. Zajovics L. bombája vágódott védhetetlenül a jobb alsó sarokba – ezzel alakult ki a végeredmény. Ilyen nagy gólarányú győzelmet még nem arattunk a Börcs felett! Megérdemelt az enesei siker – talán nagyobb arányú is lehetett volna, ha - érthetetlen módon – nem állunk le. De természetesen csak dicséret illeti a csapatot, a győzelmet nem kell megmagyarázni! Két mérkőzésen 15 gólt rúgtunk – egyet kaptunk.

Csak remélni lehet, hogy a hátralévő két mérkőzésre megőrizzük formánkat.

Börcs – Enese 1:5 (0:4)
G: Meleg G,, Bári D., Zajovics L., Dömötör Cs., Tóth Sz.

Börcs U19 – Enese U 19 9:3
G: Varga Cs(2), Németh B.