A kunszigeti fiaskó után nagy szükségünk lett volna a győzelemre és az érte járó három pontra. A vendég Tét sem volt kirobbanó formában – legalábbis pontjai alapján - de Börcsön nyolc gólt rúgtak… Nagyon motiváltan kezdte a mérkőzést a hazai gárda.

A vendégek nem gyakoroltak nyomást az enesei kapusra, szabadon védekeztek és a hazai csapat játékosai kivétel nélkül jó formában és nagy kedvvel játszottak. Az első találatra alig több mint tíz percet kellett várni: Csillag cselezett a büntető területre és ügyesen ballal a kapuba gurított. Pár perc múltán Gyurasits óriási erejű szabadrúgása révén már két gólra nőtt az enesei előny! Nem álltak le a hazaiak… a vendégek pedig láthatóan meg voltak keveredve. Biztos nem erre számítottak!

De hogy a sokk még nagyobb legyen a félidőben még kétszer kezdhettek közepet. Senki nem számított ilyen jó enesei játékra és magabiztos vezetésre. A tétiek szinte érdemi helyzet nélkül „hozták le” az első 45 percet. S amit az első félidőben senki sem gondolt…A másodikban talán még kevésbé tette. Hiszen duplán folytatódott az enesei örömfoci. A játékrész elején Zajovics óriási bombája talált utat a hálóba. A hazai kettős cserét követően – Lőrincz B. és Bári D. állt be – tovább nőtt az előny: Bári lőtt a kapuba.

A vendégek számára minden bizonnyal nagyon lassan telt az idő…S a fekete levest fenékig kellett inniuk, mert az Enese ,meg sem állt tíz gólig! A hazaiaknak minden bejött. Szinte az is gól lett, ami mellé ment….a vendégeknek semmi sem sikerült. Hiába gurult végig a labda a gólvonalon, az enesei védők felszabadítottak….Jól a krónikák mélyére kell nézni, ha ilyen gólarányú enesei győzelmet akarunk találni….A teljesen szétesett Tét ellen megérdemelt győzelmet ünnepelhettünk.

Enese – Tét 10:0 (4:0)
G: Csillag(2) , Tóth Sz(2), Bári D(2)
Meleg G, Zajovics L, Nagy M, Gyurasits B

Enese U19 – Tét U19 0:8