Az utóbbi években gyengén szereplő Kunsziget otthonába látogattunk az elmúlt hétvégén. Jó pár évig csak a győzelem ízét ismerhettük ellenük. Úgy reméltük: ez most sem változik. A hazai csapat a védekezés taktikáját választotta.

Sündisznóállásból vezették támadásaikat az egész mérkőzés folyamán. Ellentámadásaikban azonban mindig benne volt a veszély. Sőt az első negyedórában a vezetést is megszerezték. Az Enese nem találta a védekezés ellenszerét.

Meddő mezőnyfölényt írhatunk a vendégcsapat számlájára - és rossz passzokat, ötlettelen játékot, kevés hitet. A lelkes hazaiak egy szabadrúgásból tovább növelték előnyüket s elégedetten vonulhattak öltözőbe.

A második játékrész sem hozott sok változást - legalábbis 15-20 percen át. A Kunsziget védekezett, s amikor lehetősége volt ellentámadást vezetett. Az Enese nem tudta feltörni a 10 emberrel védekező hazai csapat alakzatát. Aztán – váratlanul – a 65. perc táján szépített az Enese. Egy hosszú sarokba átlőtt labdát Csillag lőtt nagyszerűen a kapuba. Az egyenlítésre sem kellett sokat várni: a nagy nyomást kifejtő Enese büntetőhöz jutott. A kunszigeti védő kezére pattant a labda… A tizenegyest Dömötör magabiztosan értékesítette. Nem telt el egy perc s a hazaiak végezhettek el büntetőrúgást. Egy bal oldali támadásnál a hazai támadó átesett az egyik enesei védő lábán. A hazai játékos a kapu jobb oldalára lőtt.

Az előny ismét a Kunszigetnél volt. A hátralévő pár percben az Enese nem tudott újítani…fontos és értékes pontokat hagytunk Kunszigeten.

Kunsziget – Enese 3:2 (2:0)
G: Csillag N., Dömötör Cs.

Kunsziget U19 – Enese U19 7:0