Harmadik hazai mérkőzésünkön sikerült … megvan az első győzelmünk! Pedig nem ígérkezett könnyűnek. Nem a játéktudásunk miatt, hanem a csapatot „ringató” negatív hullámok miatt. Jó pár játékosunk mélyen tudása alatt, lelki teherrel (miért???) lép a pályára a bajnokság kezdete óta.

 

A mérkőzés kezdetén a vendégek mozogtak nagyobb fordulatszámon, de a mérleg nyelve fokozatosan a hazaiak oldalára billent. A szél a vendégeket támogatta, könnyebben szőtték támadásaikat.

Jóllehet valamirevaló helyzetet nem tudtak kialakítani, sőt inkább az Enese – akkor még görcsös – akaratával és némi fölényével jellemezhető az első játékrész.

A második félidőben a hazaiak játszhattak a természeti erő támogatásával. Ez szinte az első pillanattól kezdve meglátszott a játék képén. Igaz, a hibaszázalék nem volt jelentéktelen: sok apró hiba tarkította a játékot. Aztán tíz perc megfordította az Enese negatív sorozatát. Negyedóra elteltével szabadrúgáshoz jutott a hazai csapat. Tóth Szilárd nagyszerűen csavarta a labdát a jobb alsó sarokba. A gól megfogta a vendégeket, szárnyakat adott a hazaiaknak. Pár perc múltán Bári passzolt önzetlenül a ziccerben álló Lőrincz Balázshoz, aki közelről nem hibázott. A csodálatos tíz perc zárásaként Bári lőtt – egy szép labdaátvétel után – a kapuba. Ezt követően az Újfalu feladta a mérkőzést, az Enese inkább az eredmény tartására törekedett – jóllehet helyzete szinte folyamatosan volt a mérkőzés végéig. A kegyelemdöfést az utolsó pillanatban Nagy M. adta meg Varga – Dömötör összjáték után - az edző beadását rúgta két méterről a kapuba.

 

A második félidőben mutatott játékával az Enese ilyen arányban is megérdemelten nyert. A vendégek ezen a mérkőzésen nem mutattak elképzelést játékukban.

Enese – Győrújfalu 4 : 0 (0 : 0)

G. Tóth Sz., Lőrincz B., Bári D., Nagy M.

Enese U19 - Győrújfalu U19
3 : 3

G: Szabó T., Vaszari D., Németh B.

Már 3 : 1 arányban is vezetett a csapat, a végén mégsem örülhettünk a győzelemnek.