Tavaly még a megyei III. osztályban játszott ellenfelünk – igaz jó pár éve a megyei I. osztályban kergették a labdát a nagyszentjánosi focisták.

Figyelemreméltó eredménnyel érkeztek a vendégek Enesére – mindhárom mérkőzésüket megnyerték ! Sajnos mi rossz rajtot vettünk…

Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést a vendégcsapat, nyomás alatt tartotta az enesei kaput. Az igyekezetnek hamar meglett az eredménye: az első 15 percben gólt értek el. Bravúrral védett egy ziccert az Enese kapusa, a kipattanóra nem figyeltek a hazaiak és a jánosi csatár közelről a hálóba pofozta a labdát. A félidő derekán megszűnt az enesei kapura fokozódó nyomás és a hazaiak léptek fel kezdeményezőbben. Több kisebb lehetőség adódott előttük, de kiegyenlíteni nem sikerült.

A második játékrészben a hazaiak kezdtek jobban és léptek fel támadólag. A masszív csapat benyomását keltő Nagyszentjános behúzódott térfelére. Szép támadásokat vezetett az Enese, nagy gólhelyzetbe is kerültek csatárai – de a góllövés nem ment ezen a mérkőzésen. A vendégek ellentámadásai mindig rejtettek veszélyt magukban. A 30. perc tájékán – egy középpályán történt labdaszerzés után – lekontrálták az Enesét és gyors csatáruk révén megszerezték a második góljukat. Ezzel a mérkőzés eldőlt. A hazaiak becsülettel küzdöttek, kiadtak magukból mindent, az eredményen nem tudtak változtatni. Sőt a félidő utolsó harmadában ismét az ellenfél veszélyeztetett.

A jobb erőkből álló vendégek megérdemelten vitték el a három pontot.

Enese – Nagyszentjános 0 : 2 (0:1)

Enese U19 – Nagyszentjános U19 1 : 2
G.: Vaszari D.

A félidőben még vezetett a hazai csapat, a második játékrészben fordítani tudtak a vendégek – nem érdemtelenül.