Hosszú évek után ismét a megyei II. osztály győri csoportjában játszik csapatunk. Ráadásul a bajnokságot rögtön a szomszédvár, Kóny ellen kezdtük Az elmúlt bajnokság tavasza és a felkészülési meccsek jó mentális alapot jelenthetnek a jó szereplésre. A vendégek kezdték magabiztosabban a mérkőzést, sok passzal többet birtokolták a labdát. A percek pörgésével kiegyenlítettebb lett a játék, a Kóny is bizonyítani akart. Az első félórában a nagyobb lehetőséget ők puskázták el.

Aztán az Enese – némileg váratlanul – vezetést szerzett. Szép támadást vezetett a vendégcsapat, a labda Csillaghoz került az ötösön – a nem túlságosan jól eltalált labda a kónyi kapus segítségével jutott túl a vonalon. Óriási kapushiba! A gól után a vendégek átengedték a játékteret a hazaiaknak. Rendes iparos módján tették a dolgukat a kónyiak, de sok elképzelés nem színesítette játékukat. Az első félidőben gyenge színvonalú mérkőzést láthatott a publikum. A második negyvenöt perc ott kezdődött, ahol az első befejeződött. Jöttek előre a hazaiak, játékukban nem fedezhettünk fel az átütőerőt s igazi helyzetet sem jegyezhettünk fel a nevük mögé.

Az idő múlásával egyre inkább fellazult a hazai csapat hátsó alakzata. Az enesei ellentámadások mindig veszélyt jelentettek a kónyi kapura. A játékrész derekán - Csillag beadását – a csereként beállt Bári D. szépségdíjas mozdulattal juttatta a kapuba! A második találat még jobban megnyugtatta az Enesét. Ennek ellenére a hazaiak szépítettek. Egy jogos büntetőből tették ismét nyílttá a mérkőzést az egykor enesei színekben játszó Baranyai Ádám volt eredményes. Pár perc elteltével azonban ismét két gól volt a különbség!

Egy előrevágott labdára Lengyel P. csapott le, ügyesen kicselezte a kapust és higgadtan a kapuba gurított. A gól megtörte a hazai csapatot és lélekben feladták a pontszerzést. A mérkőzés végén a jól futballozó Bári D. adta meg a kegyelemdöfést. A Gúth Kupán látottak alapján ilyen mérkőzésre lehetett számítani – jóllehet a szomszédvárak „éles” mérkőzései mindig kiszámíthatatlanok… Gyenge első félidei produkciót láthattak a nézők. A vendégek egy szerencsés góllal vezetést szereztek. A második játékrész jobb enesei teljesítményt hozott – de még mindig nem az igazit!Egy nem túl acélos Kóny ellen nyertünk, megérdemelten. Reméljük, a következő hetek visszahozzák a szép enesei focit!

Kóny - Enese 1:4 (0:1)
G: Csillag, Lengyel P., Bári D (2)

Kóny U 19 – Enese U19 4:4
Már-már magunkénak érezhettük a három pontot, hisz kétgólos előnyt szereztünk. A végén örülnünk kellett az egy pontnak.
G: Vaszari D (3), Oláh K.

Enese, 2015. augusztus 17.