A tabellán mögöttünk tanyázó, de az utóbbi fordulókban jól teljesítő Dunakiliti fogadott bennünket a hétvégén.

A mérkőzés elején alaposan ránk ijesztett a szigetközi csapat, folyamatosan nagy nyomás alatt tartotta kapunkat. Az enesei csapat védekezésre kényszerült, ritkán jutottunk el a hazaiak kapuja elé. A nagy iram meghozta gyümölcsét: a vendégcsapat 25 perc eltelte után hátrányba került. A kilitiek csatára 12 méterről a rövid sarokba lőtt. A gól megnyugtatta a hazaiakat, erőt adott az Enesének. A vendéglátók nem bírták az iramot és egyre inkább a vendégek kezébe került az irányítás. Egymás után vezették támadásaikat, s még az első játékrészben sikerült az egyenlítés. A veterán Varga Csabát ugratták ki, aki elsőre elhibázta – a kapus védte a lövését – de a kipattanót biztosan lőtte a hálóba. A félidő hátralévő részében jobbára a mezőnyben pattogott a labda. Az Enese rá tudta erőltetni akaratát a hazaiakra már az első játékrészben is.

A vendégek elképzelése szerint alakult a mérkőzés menete a folytatásban. A Dunakiliti mintha „kifocizta volna magát”, nem igazán volt elképzelés és átütő erő játékukban.

Igaz, pár alkalommal közbe kellett avatkozni az enesei kapusnak. Bár akkorra helyzeteket mint a vendégek, a hazaiak nem hibáztak el. Két nagy gólhelyzetben – előbb Csillag, majd Lengyel – adhattak hálát a hazaiak: nem került kapujukba a labda. Talán negyedóra volt hátra a mérkőzésből, amikor Élő Sz. állt be a gólszerző Varga Cs. helyére – s nemhiába! Pár percet töltött a játéktéren és a hálóba talált. Lengyel cselezett nagyszerűen, önzetlenül középre gurított – s már az

Enesénél volt az előny.

A hátralévő időben a vendégek okosan, taktikusan fociztak, hittek a győzelemben – s megszerezték !

Összességében az Enese rászolgált a győzelemre. A vendégcsapat elképzelését megvalósította, jól játszott. Dicséret illeti a csapatot.

Dunakiliti - Enese 1 : 2 (1:1)
G.: Varga Cs., Élő Sz.

DunakilitiU21 - EneseU21 15 : 2
G.: Németh Benjámin

Update cookies preferences