A Szigetközbe, Ásványráróra utaztunk vasárnap. Nagyszerűen előkészített pályán küzdöttek a csapatok a bajnoki pontokért. A vendégeknek volt nagyobb szükségük a győzelemre – ez meg is látszott a csata elején.

Az Enese együttese lépett fel támadólag, szögleteket végezhettek el a fiúk, helyzeteket alakítottak ki. Sokat ígérő lehetőségeket puskáztak el! Aztán az Ásványráró percei következtek: egyenlítettek a kihagyott nagy helyzetek számában. Egy alkalommal óriási szerencse mentette meg a vendégeket a hátrányba kerüléstől…

A foci istene az Enese kezét fogta: az elpuskázott hazai lehetőségekre góllal válaszoltak. Egy szép támadás végén Lengyel Patrik helyezett nagy lelki nyugalommal a kapuba. A félidő végéig nem forogtak veszélyben a „gólketrecek”.

A második játékrészben a hazaiak mindent elkövettek az egyenlítésért – a vendégek nagyon taktikusan, okosan fociztak. Lassították a játékot, ha kellett – birtokolták a labdát. Számottevő helyzetet nem teremtett az Ásványráró – nem jöttek be a passzok, nem ment a helyzetkialakítás. 

A 75. perc tájékán szabadrúgáshoz jutott az Enese. Kiss Milán állt a labda mögé és óriási gólt ragasztott a jobb felsőbe. A második találat után a hazaiak lelkileg feladták, szorgos iparos módján tették a dolgukat, de hit és elképzelés nélkül. Pár perccel a lefújást jelző sípszó előtt Kiss Milán – ismét szabadrúgásból – újra a kapuba talált.

Összességében a vendégek rászolgáltak a győzelemre és a három pontra. Volt a mérkőzésnek 15 – 20 perce, amikor az Ásvány gólt, gólokat szerezhetett volna… az Enese jobban élt a kínálkozó lehetőségekkel, 29-re növelte pontjai számát.

 

Fontos három pontot könyvelhetünk el!

Ásványráró – Enese 0:3 (0:1)
G: Lengyel P, Kiss Milán (2)


Ásványráró U21 – Enese U21 4:0

Sokáig tartotta magát az enesei csapat, a végén – gyors egymásutánban – három gólt kapott.

Update cookies preferences