Kedves Szülők!

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. CXC. törvény 8. § (2) bekezdése alapján a fent jelzett napokon kell beíratni azokat a gyermekeket, akik 2021. augusztus 31-ig betöltik a 3. életévüket és óvodai jogviszonnyal még nem rendelkeznek. Az óvodába a 2021/2022-es nevelési évben a 2018. augusztus 31-ig született gyermekek beíratása kötelező! A 2021/22-es nevelési évre történő óvodai beiratkozással kapcsolatban megjelent 19/2021.(III.10.) EMMI határozat értelmében a beiratkozás a szokásos rendben és ütemezésben történhet meg, azonban a szülőnek nem szükséges feltétlenül személyesen megjelennie az intézményben, hanem elektronikus úton is eljárhat. Utóbbi esetben a szükséges dokumentumokat elegendő a nevelési év megkezdésekor benyújtani.  

A 2021/22 nevelési évre azon gyermekek beíratását várjuk, akik 2018.09.01-2019.08.31 között születtek. Az óvodai felvétel, átvétel jelentkezés alapján történik. (Nkt. 49. § (1))

A felhívás alapján a Tündérkastély Óvoda Enese és Telephelyei Fehértó, Győrsövényház Óvodáiban is 2021. április 26 – 27. között fogadja a szülők óvodai felvétel iránti kérelmét.

Az óvodai felvétel iránti kérelmet elektronikus úton (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ), vagy különösen indokolt esteben személyesen tehetik meg a szülők a kiválasztott óvoda felé. Az óvodai felvétel iránti szándéknyilatkozat a IDE kattintva tölthető le!

Az a szülő, aki a Nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 8. § (2) bekezdésében foglaltak alapján felmentést kér a kötelező óvodai nevelésben való részvétel alól, az óvodai beiratkozás kezdő időpontjáig (2021. április 26-ig) nyújthatja be kérelmét a gyermek lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatalhoz, továbbá a kérelem másolatát a kötelező felvételt biztosító óvoda vezetőjéhez.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat elegendő a nevelési év megkezdésekor benyújtani, melyek a következők:

  • a gyermek személyi azonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya),
  • a szülő személyi azonosítására alkalmas személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya),
  • a gyermek TAJ kártyája,
  • a gyermek születési anyakönyvi kivonata,
  • az integráltan nevelhető sajátos nevelési igényű gyermek felvételéhez a szakértői és rehabilitációs bizottság javaslata, amennyiben rendelkezésre áll.

Az óvodai felvétel tárgyában hozott döntés közlésének határnapja: 2021. május 21.

Amennyiben a beiratkozás rendjét érintően a járványhelyzetre való tekintettel eltérő központi intézkedés születik, arról természetesen külön tájékoztatást adunk.

Mindenkit szeretettel várunk!

Szűcs Lászlóné intézményvezető